Wijnproeverij Afslanken Met Wijn

Altijd als ze terugkwam van Weightwatchers had ze allemaal recepten. Hadden ze het over lekkere dingen gehad. Zouden mensen die op dieet zijn vaak toch niet afslanken omdat ze de hele dag met eten bezig zijn? Nu doet Weightwatchers wel iets goed. Dieethypes komen en gaan, maar Weightwatchers blijft tenslotte bestaan.

Zou het geheim zijn dat ze juist met lekker eten bezig zijn? Eigenlijk wordt je ook vooral van niet zo lekkere dingen dik. Zoals diepvriespizza's, kant en klare gerechten, pasta gerechten met vooral heel veel pasta, of grote plakken suikerzoete huismerkchocolade. Eerder al had ik de Cielo 9 bij ze geïntroduceerd. Die kreeg prompt slechts twee professional points. Net zoveel als een glas jus d'orange. Daarom herken je Weightwatch kenners ook goed op recepties. Ze drinken òf water òf een glas wijn. Als die lekker is, tenminste.

Onlangs belde Carla van de Weightwatchers weer.Ze hadden, zo vlak voor kerst, bedacht dat een wijnproeverij toch wel heel leuk zou zijn. Ik moest denken aan die Franse wijnboer. Zijn geheim was 'mais, il faut faire attention'. Hij heeft gelijk. Eet lekker, drink lekkere wijn, maar kijk een beetje uit. Ik vertaal dat maar als 'Liever 2 keer per week een flesje goede wijn, dan 4 keer per week een flesje matige wijn'. En meer groenten en minder pasta bij je pasta.

We doen het natuurlijk, die proeverij. Met dan toch witte wijn met minder suiker in de druiven, zoals Trebbiano, Vermentino en rode wijn met meer anti oxidanten, zoals Montepulciano, Cabernet Sauvignon en Merlot. En Cava. Vederlichte Moscato d'Asti! Helpt dat dan? Vast wel. Daarvoor ken ik teveel dunne Italianen die in de wijn zitten. Maar verder zal ik de Weightwatcher wijnproevers vertellen over die Franse wijnboer. Il faut faire attention. Een beetje opletten. En vooral voor lekkere dingen kiezen!

Volgende keer vertel ik hoe de proeverij ging.

(c) Eduard Plate

afslanken met wijn