Wijndomein Tacchino

Wijndomein Tacchino ligt in de heuvels van Piemonte, bij het pittoreske dorpje Castelleto d'Orba in Monferrato. Dicht bij de golfbaan Villa Carolina Golf Club, met naar men zegt de beste greens van Noord West Italië. Maar ook nabij de gezellige haventjes van Ligurië aan de Middellandse Zee, waarvandan een koel briesje over de zonnige heuvels waait.

tacchino

 

 

Piemonte: Traditie en innovatie, Armani en wijn
Piemonte is een gebied waar traditie en innovatie samenkomen. Het geboorteland van de Fiat 500, Lavazza koffie en Giorgio Armani. Maar ook een heerlijk gebied, waar de Mediterrane zon, de koelte van de bergen en het briesje van de Middellandse Zee samen komen.

 

 

Wijndomein Tacchino: Wijn met persoonlijkheid

 

De grond is rijk aan kalk en mineralen. Dit samen zorgt voor heerlijke wijn. Alessio en Romina Tacchino kiezen voor een natuurlijke wijn met persoonlijkheid. Samen met de beroemde wijnmaker Mario Ronco en wijngaardmanager Alberto Pansecchi wordt er o.a een elegante Barbera del Monferrato, een innemende witte Cortese dell'Alto Monferrato en een heerlijke witte Gavi di Gavi gemaakt. Zon, koelte, mineralen komen terug in elegante, smaakvolle wijnen die zowel gewone liefhebbers als kenners zullen bekoren. De wijngaarden worden natuurlijk beheerd en de druiven worden handmatig geoogst. De grond is rijk aan mineralen, dit zorgt voor smaak en finesse. Het verkoelende briesje van de “Mar Ligure”  geeft de wijn frisheid. Romina Tacchino: "Maar vergeet niet, voor goede wijn heb je de best mogelijke druiven nodig". Proef de wijn en Romina zal je overtuigen!

 

romina