Wijndomein Olivier Bellet

 

CLOS RIVIERAL OLIVIER BELLET, BIOLOGISCHE WIJN MET PURE FINESSE UIT DE HERAULT, ZUID FRANKRIJK

vatenBellet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bescheiden wijnkelder van Olivier Bellet, Clos Rivieral

De Terrasses du Larzac is een nieuwe appelation, hoog uit de ruige heuvels van de Herault. Een gebied met warme zomers en koele nachten, maar ook met koude winters. Een eerlijk gebied, met lage producties waar het altijd geurt naar kruiden en bloemen, waar stilte heerst.

De familie van Olivier Bellet (le clos Rivieral, hij is inmiddels de 4e generatie) verkocht jarenlang hun wijn altijd aan de grote handelaren en coöperaties in de omgeving. Totdat Olivier een paar jaar geleden besloot het roer om te gooien.

Zijn beste wijn zou voortaan onder zijn eigen naam verkocht worden en zou niet meer in de anonimiteit verdwijnen.  Bovendien besloot hij met directe ingang  ( 2007)  biologisch te gaan werken.  Hij beschikt over ruim 8 ha wijngaard voornamelijk op zo’n 250 m hoogte. Dat is trouwens ook één van de geheimen van de nieuwe AOC :  Terrasses du Larzac . Hier vinden we wijnen met finesse, frisheid, puurheid en complexiteit.

Wij selecteerden een heerlijk wijn. De Infini (7,95) en de iets complexere Les Fontalnilles Rouge (9,95), twee toegankelijke, smaakvolle rode wijnen, die nooit vervelen.

 

infiny

 

 

 

 

 

fontanilles

 

t.

 

 

 

 

 

 

 

Bijna niet te zien op deze winterfoto, maar heel belangrijk is de leisteen die in de "schistes" van dit typische, ruige Herault landschap naar voren komen. Ze geven diepgang aan de wijn.

landschap schistes

 

 

 

 

 

 

En de plek vanwaar het allemaal gebeurd…… Let vooral op de rotsachtige grond (schistes)  waar de beste percelen liggen.