Wijndomein Nicolas Potel

 

nicolas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nicolas Potel, had als telg van een beroemde wijnmakersfamilie in de Bourgogne, al vanaf het begin maar één doel voor ogen: Op zo natuurlijk en duurzaam mogelijke manier wijn maken. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw zag hij met lede ogen aan hoe de Bourgogne wijnen hun unieke karakter aan het verliezen waren door te grote opbrengsten, gebruik van allerlei middeltjes tegen ziektes in de wijngaarden en het gebruik van mechanische voertuigen (de grond raakte hierdoor “verstikt”).

We hebben een paar heerlijke wijnen geselecteerd, de witte biologische bourgogne cuvee blanc wijn en twee rode wijnen, de aviron potel beaujolais en de bourgogne cuvee rouge.

oogst

 

 

 

 

 

oogst

Goede wijn=Terug naar de natuur

Terug naar de natuur is zijn credo geworden. Sinds 1996  maakt Nicolas  alleen nog maar wijnen op biologisch – dynamische grondslag. Sinds 2005 is hij een nieuw project begonnen: Domaine de Bellène ( de oude naam van de stad Beaune) en sinds 2009 verkoopt hij zijn Bourgognes onder deze naam en onder de naam Roche de Bellène. Email ons  als u voor deze wijnen interesse hebt. Onder het oude label hebben we nog een kleine partij AC Bourgogne rood en wit en wat specialiteiten.

 

Hieronder: Handmatige selectie van de druiven

sel