Wijndomein Lozano

Wijndomein Lozano la Mancha

In Spanje, vooral in het gebied nabij Valencia zijn de afgelopen jaren enorme investeringen gedaan in wijnkwaliteit. Elegante wijnen kwamen in de plaats van vanille rijke ouderwetse blockbusters. Lozano is hiervan het mooiste voorbeeld.

Zeer gunstige prijs kwaliteit wijn

Deze wijnen van de familie Lozano in rood (finca la carrasca rood) (4e generatie) , wit (finca la carrasca wit) en  rosé (finca la carrasaca rosado) hebben vermoedelijk de beste prijs/kwaliteit verhouding in het gebied La Mancha, nabij Valencia. Proef deze ontdekkingen van de Spaanse hoogvlakte. De nieuwe Spaanse stijl, elegant en fris. De wijnranken liggen hoog op de heuvels. Overdag heerlijk zonnig, ’s  avonds koelte. Modern gemaakt, uiterst toegankelijk, en kwalitatief verrassend goed. Opvallend complexe wijn voor zijn geld. Veel frisse tonen van donkerrood fruit, geen hout invloed maar een pure zuivere alledaagse drinkwijn die niet gaat vervelen.

Wijn in La Mancha

In La Mancha is de afgelopen jaren enorm geinvesteerd in het verbeteren van de wijnproductie. De heeft geleid tot kwaliteitswijnen met een gunstige prijs/kwaliteitverhouding. De familie Lozano is hiervan een goed voorbeeld. Afkomstig van de hoogvlakte van La Mancha (ruim 600m hoog) wat weer de oorzaak is van de opmerkelijke frisheid van deze wijnen.

bodegavelden