De Wijn en Eet Tips

De verrassende en zekere wijn- en eettips voor je diner.

Ben jij op zoek naar de lekkerste wijnen voor je diner? We hebben er 14 voor je uitgezocht. Meer informatie? Mail dan info@wijnservices.nl 

Voor al deze wijntips geldt 11=12: Bestel 11 flessen, krijg er automatisch 12!

 

Aperitief

1. Il Follo Prosecco, Brut, Cartizze, Valdobbiadene. Dit is een prosecco uit de eredivisie. Wat een heldere, sprankelende smaak! Uit de pittoreske groene heuvels van de beroemde Cartizze heuvels. Droog, sappig, heerlijke zuivere lange smaak. Il Follo is één van de weinige producenten die prosecco van z’n eigen druiven maakt. Aperitief, Aziatisch, Pizza Napoli. 

Witte wijn

2. Domaine David Bio Muscadet Clos du Ferré Sur Lie, Loire. Biologisch. Droge witte wijn. Als een rijkere, zachte  Sauvignon Blanc. Lange smaak, veel aroma’s. Citrus, appel, perzik, amandelen. Melon de Bourgogne. Salades, soep, wil vlees, vis, vegan.Uit 2019, goed t/m 2024, 

3. Domaine Dal Cero Pinot Grigio Dit domein ligt niet zo ver Verona in de Alpen uitlopers. Vulkanische grond. Droge, rijke wijn, die je prikkelt en blij maakt. Bij risotto en pasta. Voor savignon blanc liefberres die een stapje meer willen. Een waar smaakfestival. Goed tot 2024. Zachte kaasjes, salades, vegan, risotto 

4. Ciprea Pecorino, Italie, Marche. Biologisch. Een keer iets anders, maar heel lekker. Droge witte wijn. Vol en krachtig. Tropisch fruit, touch van kruiden. Bij pasta met zalm, alle vis en wit vlees, vegetarisch, geitenkaasjes, zachte kaas, olijven. Pecorino druif. Lekkere rijke witte wijn met lange smaak. Uit 2020, goed tot 2025. 

Rode wijn

5.Domaine du Séminaire Cotes du Rhone. Biologisch. Een stil, hoog in heuvels achter Vinsobres en nabij Nyons en Valréas gelegen biologisch familie domein. Maar met enorme kennis van wijn maken. Geen houtrijping, maar betonnen vaten uit 1934. Het resultaat: Verbluffend lekkere volfruitige wijn, die nooit vermoeid. Diep rood en zwart fruit, goede structuur. Stoofschotels, ovenschotels, rood vlees, wild, kruidig vegetarisch, Frans diner. Alle kaas en hapjes, olijven.

6. Domaine du Séminaire les Saffres Bio. Cotes du Rhone Villages. Biologisch. Klein familie domein, werkt met  betonnen vatten uit 1934. Geen hout, dus ongekend rijk fruit, hele lange sappige smaak. Elegante, volle rode fruitige wijn, beetje kruidigheid, met gebanceerde structuur. Stoof, wild, vlees, vegetarisch. 2018, goed t/m 2025 Grenache en Syrah. Oude en harde kaas, Brie. 

7. Domaine du Séminaire Valréas. Cotes du Rhone Villages. Kaliber elegante diep fruitige en verfijnd kruidige Chateauneuf. Bio. Als de les Saffres, maar in de overtreffende trap. Nog meer concentratie en structuur. Als stijlvolle chateauneuf du pape. Beklijvende verfijnde sappige structuur, opwekkend, elegant. Rijkdom en klasse. Helemaal het betere Frans diner! Uit 2018, goed tot 2026 Frans diner, oven, stoof, rood vlees, kruidige en fijne vegetarische en vegan gerechten. Oude en blauwe kaas.  

8. Pilùna Primitivo Salento, zacht&vol, frisse afdronk, heel sappig, zeldzaam goede Primitivo. Natuurlijke wijngaarden, vriendelijke kruidigheid, volle rijpe fruitige smaken, vooral donker fruit maar met lekker frisje. Hele lichte vanille toon. Wild, stoof, oven, pasta, vegetarisch, rood vlees, oude kaas. Eeuwenoud domein bij voormalig klooster. 

9. Mondeuse Philippe Ravier, voor liefhebbers van een verfijnde, zuivere smaak. Uit de Savoie, de ski gebieden van de Franse Alpen. Gebottelde berglucht. Zuiver. Puur. Beet. Pittig, elegang, stevig, smaakvol. Bramen, aardbeien.  De Mondeuse is een lokale druif, steviger en met meer beet dan de Pinot Nero.Salades, soep, wit vlees, kalfsvlees, vegan. 

10. Dal Cero Syrah Selverello, uit het prachtige hoog gelegen Toscaanse Syrah stadje Cortona. Uitmuntende Toscaanse wijn. Klassiek maar ook anno nu. Stevig, sappig, ronde zachte tannines. Voornaam karakter. Lange afdronk, met verfijnde bramen, kersen. Stoer, machtig, elegant. Voor je Italiaanse diner. Pasta bolognaise, pizza quatro stagioni, rood vlees, wild, stoof, oven, kruidige vegan gerechten, blauwe kaas, oude kaas, emmentaler. 

11. Dal Cero Valpolicella Ripasso. Doet voor Amarone niet onder! Wat een klasbak, lekkerder dan menige Amarone.  Uit de vallei van San Briccio, nabij Verona. Dit is een Amarone gebied en dat proef je. Diepte, vol, zacht, zoetige kruiden. Vanille, super structuur. Vleesgerechten, wild, risotto. Kaasjes. 

12. Clos St Jean Chateauneuf-du-Pape non filtré, dit is een beroemd chateauneuf domein, en dat proef je. Diepe rijke smaak van zwart en rood fruit, fijne kruidigheid, diepte en lengte. Klassieke klasse.  Rood vlees, wild, oven, stoof, klassieke Franse keuken, stevige kaasjes.  

13. Dal Cero Amarone Gezien bij Ilja Gort. De druiven zijn na de oogst 4 maanden gedroogd, de druiven zijn dan 45% van hun gewicht kwijt. daarna 4 jaar rijping op eikenhouten vaten. Enorme diepe smaak. En bij Dal Cero een frisje. Risotto, stoof- en wild, vleesgerechten, geruid vegan. Oude en stevige kaas, blauwe kaas, Stilton. Kloosterkaas. Chocolade puur. . 

Dessert wijn

14. Bigaro Perrone, opwekkende Italiaanse friszoete rosé rode desserwijn. Port alternatief. Natuurzuiver en licht, 5% alcohol. Verrassend lekker, heel veelzijdig. Bij dessert, chocolade, ijs met aardbeien, gourmandise, maar ook bij blauwe kaas, Parmezaans, Brie en oude kaas.