Typische Italiaanse Wijn?

"Wat is typisch Italiaanse wijn?", wordt vaak gevraagd. En die vraag is bijna niet te beantwoorden. Wist je bijvoorbeeld dat Italië het enige land ter wereld is waar in elke regio wijn wordt verbouwd? Elke regio heeft ook haar eigen druiven. In Piemonte bijvoorbeeld de Barbera en de fris zoete rode Brachetto, een vederlichte hippe dessertwijn. De rode wijn van Toscane is de Sangiovese. Iets verder, in de Abruzzen is de Montepulciano de belangrijke druif voor rode wijn. En dan heb je de Primitivo in Puglia.

In het noorden zijn de witte Soave (asperges!) en Pinot Grigio van die aanraders. En diep in het zuiden heb je de heerlijke Catarratto. En wat te denken van de rosé als de voorname Pinot Grigio Ramato, de zachte vriendelijke Sangiovese rosato en de verleidelijke terras rosé als Cielo 9, met de Merlot bubbeltjes.

En is de Prosecco van de Prosecco druif gemaakt? Nee hoor, de Prosecco is een (schitterend) gebied ten noorden van Venetie. Maar de druif van de prosecco is de Glera. Met als beste Prosecco gebied de stijle heuvels rond Valdobbiadene. Ideaal bij de Aziatische keuken, de Prosecco!

Als je bij zoeken op onze site invult Italië zie je vanzelf heel veel Italiaanse wijn en dito druiven. We hebben ze ook handig voor je bijelkaar gezet, 9 van die typisch Italiaanse wijnen in rood, wit en rosé.

En tenslotte hebben we een voordelige proefdoos met typische Italiaanse rode wijn gemaakt. Als je de proefdoos bestelt, vul dan bij aantal in "6" (gaat vanzelf). Dan ontvang je één doos met 6 flessen. 

Wat? Bij winkelwagen bij aantal "6" invullen voor één proefdoos? Dat is de techniek. Of een typisch Italiaanse manier van wijndozen bestellen?

 

(c) Eduard Plate