Prosecco Famiglia Cielo Montorso DOC

fruitig&licht
Italië
Glera
Minimale afname: 6

Bestel 11 flessen en krijg er 12!

€ 5,95

Omschrijving Prosecco Famiglia Cielo Montorso DOC

Prosecco Famiglia Ciel: Een verrassend lekkere Prosecco DOC, met schroefdop, steekt ver boven supermarkt Prosecco uit!

Van welke druif wordt Prosecco gemaakt? Men heeft het vaak over de Prosecco druif. De echte benaming is echter "Glera". Prosecco mag sinds 2009 alleen nog maar Prosecco heten als het uit het Prosecco gebied komt. Het kerngebied is de streek tussen Valdobbiadene en Conegliano, nabij Venetie, met schitterende stijle, groene heuvels en ambachtelijke producenten. Koel in de nacht, zodat de Glera druif goed gedeid.

Je hebt Prosecco en Prosecco. Dit is zo'n goede! Deze Prosecco met handige schroefdop is van het type mild droog, niet tè veel belletjes en laag in alcohol. Een echte charmeur. Value for money.

WIJN SMAAK

Smaakvol, zacht, fris, vriendelijke bubbels De familie Cielo maakt samen met andere wijnboeren op de Colli Berici (heuvelachtig gebied bij het stadje Montorso ten noorden van Ventië) een verrassend lekkere prosecco. Stijgt ver uit boven de supermarkt prosecco.

WIJN WAARBIJ

PROSECCO TIP VAN MARCO SABELLIRO Onlangs hadden we een ontmoeting met Marco Sabelliro, een expert van het Italiaanse wijnvakblad Gambero Rosso en presentator op de Italiaanse TV. Het ging over Prosecco, de streek, de smaken, der vernieuwingen. Zijn tip: Probeer een lichte Prosecco eens bij Aziatische gerechten. Indien de gerechten niet te kruidig zijn blijkt de combinatie inderdaad heel plezierig. Probeer ook eens bij het wokken!

WIJN DOMEIN DAT GOEDE DOELEN STEUNT

De familie Cielo (nu geleid door Lucca en Pierrepaolo Cielo) is innovatief. Dat proef je in de lekkere wijn, maar ze werken ook samen met de andere wijnboeren en richten zich op kwaliteit. Een deel van de opbrengst van de wijn gaat naar een goed doel, project Blue. Er worden waterputten gemaakt in Denegal, Afrika.

Deze heerlijke Italiaanse Prosecco koop je gemakkelijk bij de wijnwinkel wijnservices.nl online.

Goede prosecco kopen doe je bij Wijnservices.nl!

Productkenmerken Prosecco Famiglia Cielo Montorso DOC

Fabrikant:
Famiglia Cielo Montorso
Artikelnummer:
cielo05
Kleur:
wit
Land:
Italië
Regio:
Veneto
Druivensoort:
Glera
Inhoud (in L):
0.75
Je koopt er:
11
Je krijgt er:
12
Oogstjaar:
2016
Houdbaar t/m:
2018
Kurk/Dop:
schroefdop
Drinktemperatuur:
8
Alcoholpercentage:
10.5
Classificatie:
d.o.c. Prosecco
Smaaktype:
fruitig&licht
Drinkenbij:
Hors d'oeuvre
Wijntip:
Aziatische keuken
Wijnmoment:
Kerstdiner
Klanten zeggen:
Fris, helder, zacht, fijne bubbeltjes

Recent bekeken