Prosecco kopen

Op zoek naar een goede Prosecco? Met name tijdens de zomermaanden is dit een zeer populaire mousserende wijn. Prosecco is afkomstig uit Italië en is een uitstekend alternatief voor champagne. Prosecco wordt doorgaans veel genuttigd als aperitief en kan qua smaak worden omschreven als: Jong, levendig, fruitig en fris. Bij Wijnservices vindt u een ruim en uniek aanbod in Prosecco wijnen. Allemaal het proeven waard!

Prosecco drinken

Prosecco kan op ieder moment van de dag gedronken worden, maar dient hiervoor wel gekoeld te worden. Het feit dat Prosecco uitstekend dient als aperitief, heeft deze wijn te danken aan het feit dat de licht zure smaak in combinatie met het koolzuur de smaken bevorderd. De smaaksamenstellingen en het karakter van Prosecco komen in de volgende gerechten het beste tot hun recht:

• Wit vlees
• Gerookte vis
• Pasta salade
• Aziatische keuken
• Fruit

Tip: Prosecco kan ook uitstekend worden toegevoegd aan cocktails. Zo is deze wijn al jaren een vast ingrediënt van de Bellini-cocktail en de welbekende Spritz-cocktail.

Prosecco Frizante kopen

Er zijn twee verschillende soorten Prosecco variaties, Spumante en Frizzante. Het verschil tussen beide soorten zit in de hoeveelheid bubbels die aan de Prosecco zijn toegevoegd. Frizzante is de variant die ongeveer de helft minder bubbels bevat dan de Spumante. Frizzante heeft in dat opzicht een lichtere en zachtere smaak.

Prosecco kopen

Wanneer u Prosecco van uitstekende kwaliteit zoekt tegenover een scherpe prijs, dan bent u bij Wijnservices aan het juiste adres. Hier vindt u onder andere witte en rosé prosecco terug voor scherpe prijzen. Wijnservices beschikt over een professioneel netwerk met goede wijndomeinen en bijzondere wijnleveranciers met hun eigen en typerende smaaksensaties. Wilt u graag advies, tips of suggesties ontvangen over onze Prosecco of de andere wijnen? Neem contact met ons op. Daarnaast kunt u zich eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Verrijk uw gelegenheid met een Prosecco van Wijnservices!