Prosecco - Wijnservices specialist in Prosecco's

Prosecco is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, ook in Nederland. Het is dé mousserende wijn van Italië. Het is populair vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Op een terrasje lekker in de zon kun je heerlijk genieten van Prosecco.

Prosecco - Frizzante of Spumante

Prosecco kan als vino frizzante of als spumante worden gemaakt. Het verschil zit in de bubbels. Spumante is de Italiaanse naam voor een mousserende wijn en Frizzante geeft aan dat de wijn half mousserend is. Deze variant bevat minder koolzuur doordat het tweede gistingsproces korter is dan bij een spumante.

Prosecco - Cartizze heuvels

De prosecco gemaakt bij Valdobbiadene, Cartizze heuvels is een spatzuivere zeer drinkbare Prosecco Frizzante. Deze Prosecco is van hoge kwaliteit en bij ons zeer betaalbaar. De Prosecco is een plezierige, zuivere, lichte wijn met bubbeltjes dat geschikt is voor heel veel momenten. Deze Prosecco komt uit de Cartizze Heuvels, de Valdobbiadene Congliano (DOCG) waar de allerbeste en duurste Prosecco vandaan komt. Il Follo is een van de weinige Prosecco makers die hun eigen wijn produceren. De meest grote namen kopen de druiven in bij wijnboeren uit het Prosecco gebied.

Prosseco kopen

Het aanbod Italiaanse wijnen is erg groot, maar Wijnservices heeft de beste Italiaanse wijnen voor je geselecteerd. Witte wijn, rode wijn, rosé en bubbels. Bij Wijnservices tref je een compleet assortiment Italiaanse wijnen.