Pouilly Fuissé Guy Saumaize La Bruyere Overweldigende Bourgogne

Rijk en droog
Frankrijk
Chardonnay
Natuurlijk gemaakt

€ 21,90

Omschrijving Pouilly Fuissé Guy Saumaize La Bruyere Overweldigende Bourgogne

Dit is onze Pouilly Fuissé ontdekking Het oaatsje Davayé is een gebied in de Zuideljke Bourgogne, nabij de Maconnais en de Beaujolais. Hier, rond de befaamde Roche de Solutré (de favoriete plek van Charles de Gaulle) , wordt voortreffelijke droge witte wijn gemaakt. Naast Pouilly Fuissé ook de heerlijke Saint Véran.  Een stil, pittoresk gebied met stille kleine oer Franse dorpjes met heerlijke pleintjes en cafeetjes waar iers verderop de TGV verrassend stil voorbij raast.

Wijn Smaak

Deze wijn is een extra rijke, frisse betoverende tractatie. Het is één van de beste droge witte wijnen die we kennen. Wat een smaakfestival van citrus, acacia, honing tonen, bloemen, wat boter, mineralteit. Chardonnay op z'n allerbest. Vergeet de saaie Nieuwe Wereld Chardonnay en proef hoe lekker Chardonnay kan zijn.

Wijn Waarbij

Salades, vis, geitenkaas, wit vlees, vegetarisch. En ook met alleen maar wijn en een paar noten of een stukje stokbrood.

Wijn domein

Een diep in Davayé verscholen domein les Maillettes van Guy Saumaize (nu gerund door zijn zoon) aan een kleine weggetje in de prachtig glooiende heuvels. Lange traditie, maar nu met een moderne wijnmakerij. Traditie en innovatie gaan hand in hand. Resultaat: meer dan voortreffelijke wijn. Altijd een feest om te proeven. Populair in  Parijs en België. Dan weet de kenner genoeg! Men maakt ook verfijnde Pouilly Fuissé.

 

Productkenmerken Pouilly Fuissé Guy Saumaize La Bruyere Overweldigende Bourgogne

Fabrikant:
Domaine G. Saumaize
Artikelnummer:
GS702
Kleur:
Wit
Land:
Frankrijk
Regio:
Bourgogne
Druivensoort:
Chardonnay
Inhoud (in L):
0.75
Oogstjaar:
2018
Houdbaar t/m:
2026
Biologisch:
Natuurlijk gemaakt
Prijswinnaar:
Ja
Kurk/Dop:
Kurk
Drinktemperatuur:
9
Alcoholpercentage:
13
Classificatie:
Appelation Pouilly Fuissé Controlée
Smaaktype:
Rijk en droog
Drinkenbij:
Salades Vis Jonge kaas Geitenkaas Wit vlees Vegatarisch
Producent:
Guy Saumaize
Wijntip:
zondag!
Wijnmoment:
Lunch en aperitief
Klanten zeggen:
Is er lekkerder?

Recent bekeken