Wine Advocate 94 punten - Uitzonderlijke Moulin a Vent

Stevig en Rijk
Frankrijk
Gamay
Biologisch

Bestel 11 flessen en krijg er 12!

€ 24,95 € 19,95

Omschrijving Wine Advocate 94 punten - Uitzonderlijke Moulin a Vent

Moulin a Vent Dernier Souffle Richard Rottiers: Rijke zwarte bessen, vijgen, speels, kruidig bouquet, verfijnd, beoordeling Wine Advocate "één van de allerbeste Moulin a Vent wijnen die we proefden", 94 punten

Wijn Smaak

Wine Advocate: "De wijnen van Richard Rottiers zijn de lekkerste, de beste die we proefden in de regio". Over Dernier Souffle: "Doe jezelf een plezier en proef deze wijn". We zijn het met ze eens.

Wijn Smaak

Deze Villages kreeg 3 maanden houtrijping en dat geeft een plezierige extra aan de frisse intense en toch vriendelijke smaak van rode bessen en kleine kersen. 

Wijn Waarbij

Geroosterd vlees, klein wild, wit vlees, geniet momenten, goed boek

Wijn Domein

Na gewerkt te hebben in Californische wijnbedrijven, Nieuw Zeeland, de Cotes du Ventoux en Chateau Thivin kocht Richard Rottiers in 2007 z'n huidige 3.2 ha grote domein in Romaneche-Thorins. Hij was getroffen door de bijzondere 40- tot 80 jaar oude wijnranken.

Biologisch en organisch

Z'n biologische wijngaard wordt nog in 2014 compleet organisch, zeg een strenge vorm van biologisch wijnmaken. De druiven van alle 3 z'n wijnen (Beaujlais Villages la Sambinerie, Moulin a vent Tradition, Moulin a vent Dernier Souffle) - allen exclusief te bestellen bij Wijnservices.nl-) zijn handgeplukt, traditioneel gemaakt, gedeeltelijk via de CO2 methode. Gevolg: Frisse, zuivere, gezonde wijn. Bovendien hanteert hij de snel populair wordende maan kalender, de Lunar Calendar". Die houdt rekening met de stand van de maan bij de oogst en wordt ook door top chateau's in de Bordeaux steeds meer gehanteerd.

Moulin a Vent Dernier Souffle

Van 50 jaar oude wijnranken, maceration carbonique (houdt subtiele frisse smaak vast), 10 maanden rijping in houten fusten. Smaakvolle, rijpe kersen en bessen, bramenbloesem, iets van vijgen en gebalanceerde specerijen in het bouquet. Toch ook speels en liefderijk van smaak. Wat een proefplezier! Puur genieten, "Superb", oordeelt RobertParker's Wine Advocate. Goed dat ze ook finesse hoog beoordelen!

 

Foto's : Richard Rottiers in z'n 80 jaar oude biologische wijngaard, gedicht over de Beaujolais

 

Richard Rottiers Beaujolais Villages Biologisch Organisch

Beaujolais Villages Moulin a Vent

Productkenmerken Wine Advocate 94 punten - Uitzonderlijke Moulin a Vent

Fabrikant:
Richard Rottiers
Artikelnummer:
ric003
Kleur:
Rood
Land:
Frankrijk
Regio:
Beaujolais
Druivensoort:
Gamay
Inhoud (in L):
0.75
Je koopt er:
11
Je krijgt er:
12
Oogstjaar:
2015
Houdbaar t/m:
2025
Biologisch:
Organic
Kurk/Dop:
Kurk
Drinktemperatuur:
15
Alcoholpercentage:
13
Classificatie:
AOC Moulin a Vent
Smaaktype:
Stevig en Rijk
Drinkenbij:
Kaasjes
Producent:
Richard Rottiers
Wijntip:
Wild en stoofpot
Wijnmoment:
Iets bijzonders
Klanten zeggen:
Rijk en verfijnd

Recent bekeken