Menetou Salon Wijnbeleving! Châtenoy Isabelle Pierre Clement

fris&complex
Frankrijk
Sauvignon Blanc
Ja

Bestel 11 flessen en krijg er 12!

€ 14,95

Omschrijving Menetou Salon Wijnbeleving! Châtenoy Isabelle Pierre Clement

Wijnbeleving, zo lekker!

Hier bijt menige Sancerre en Pouilly Fumé zich op stuk! Geweldige prijs kwaliteit.

Wijn Smaak

Domaine Chatenoy van Isabelle en Pierre Clément, een voorbeeldige Menetou Salon, slank en met lengte. Van de geboortegrond van de Sauvignon Blanc druif.

Deze Franse witte wijn is een voorbeeldige Menetou Salon. Abrikoos, perzik, citrus, meloen, kruisbessen, buxus - van alles kom je tegen in deze crispy Loire wijn. Een complete smaak beleving. Dus niet dat overschot aan perzik dat je in de nieuwe wereld wijn Sauvignon Blanc vaak proeft, ook niet dat vitamine c achtige dat je in mindere Sauvignon Blanc proeft. Gewoon die heerlijke, perfecte balans. Beter dan menige (veel duurdere) Sancerre of Pouilly-Fumé!  Wat kunnen die Cléments toch wijn maken. Het geheim zit'm in de bodem, met een schone krijtige kalk grond ("agilo calcaire")

Veel sap, lengte, slankheid. Een spatzuivere droge witte wijn met een gave complexheid en helemaal in balans. Dit is puur verwennen!

Wijn Waarbij

Er lopen in deze streek veel geiten rond. Geen wonder dat een cominatie met geitenkaas uit de kunst smaakt. Maar ook ideaal bij schelp- en schaaldieren zoals mosselen. En..welke wijn bij asperges met ham? Ik zou deze eens proberen. Om jezelf te verwennen. Dat heb je weleens verdiend.

Wijn Domein

Isabelle en Pierre Clément zijn 15e generatie Cléments in het stadje Menetou Salon, Bourgogne. Natuurlijke wijn maken is lekkere wijn maken. Domaine Châtenoy maakt fantastische wijn, de grond is kalkachig (agilo calcaire) en ik proefde dat zo zacht en zuiver terug in de wijn. Hier proef je waarom Menetou Salon steeds populairder wordt.

mentou salon isabelle clémentWitte Wijn Menetou Salon ChatenoyDe Menetou Salon Dom.Châtenoy kunt u voordelig online kopen bij wijnservices.nl! 

Productkenmerken Menetou Salon Wijnbeleving! Châtenoy Isabelle Pierre Clement

Fabrikant:
Isabelle et Pierre Clément
Artikelnummer:
cha01
Kleur:
Wit
Land:
Frankrijk
Regio:
Loire
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Inhoud (in L):
0.75
Je koopt er:
11
Je krijgt er:
12
Oogstjaar:
2017
Houdbaar t/m:
2021
Biologisch:
Ja
Prijswinnaar:
Ja
Kurk/Dop:
kurk
Drinktemperatuur:
8
Alcoholpercentage:
13
Classificatie:
AOC Menetou Salon
Smaaktype:
fris&complex
Drinkenbij:
Mosselen
Producent:
Isabelle en Pierre Clément
Wijntip:
Geitenkaas
Wijnmoment:
Frans Menu
Klanten zeggen:
Lengte en diepte, klassewijn

Recent bekeken