La Gironda Le Nicchie - Barbera d Asti Superiore - Als Barolo

rijk&houttonen
Italie
Barbera

Bestel 11 flessen en krijg er 12!

€ 22,45

Omschrijving La Gironda Le Nicchie - Barbera d Asti Superiore - Als Barolo

Zet menige Barolo in de schaduw

Wijn Waarbij

Vorstelijke eetwijn bij eersteklas rundvlees, romige pasta- en risottogerechten (gegarneerd met echte geraspte truffel !) en pittige kazen.

Wijn Smaak

Geweldig ontwikkelde kleur, nog steeds bijna ondoorzichtig, hoge viscositeit (tranen in het glas). Zeer diepe secundaire geurexpressie met zwarte kersen, bosbessen en bramen, een vleugje eikenhout en een kenmerkende, lichte teer/leer invloed. In de smaak is er weer veel fruit en sap, de wijn is romig en nog steeds fris. De finale is heel zuiver en lang. Azienda Agricola La Gironda uit de Langhe heuvels in de buurt van Asti in Piëmonte is op dit moment een van de allerbeste producenten van Barberawijnen. De Barbera druif staat meestal in de schaduw van die andere typisch Piëmontese druif Nebbiolo, waarvan men de beroemde Barolo maakt. La Gironda's vlaggenschip is deze 'Le Nicchie', en wat een wijn is dit! Menige Barolo krijgt hiervan het schaamrood op de kaken; zo complex en indrukwekkend kan Barbera zijn. De 'Gambero Rosso',  dè Italiaanse wijngids voor kwaliteitswijnen bedeelt Le Nicchie met drie bekertjes, de hoogste onderscheiding.
Geweldig ontwikkelde kleur, nog steeds bijna ondoorzichtig, hoge viscositeit (tranen in het glas). Zeer diepe secundaire geurexpressie met zwarte kersen, bosbessen en bramen, een vleugje eikenhout en een kenmerkende, lichte teer/leer invloed. In de smaak is er weer veel fruit en sap, de wijn is romig en nog steeds fris. De finale is heel zuiver en lang.
 

Wijn Domein

 
Azienda Agricola La Gironda uit de Langhe heuvels in de buurt van Asti in Piëmonte is op dit moment een van de allerbeste producenten van Barberawijnen. De Barbera druif staat meestal in de schaduw van die andere typisch Piëmontese druif Nebbiolo, waarvan men de beroemde Barolo maakt.

 

Hoogste onderscheiding in Gambero Rosso
 
La Gironda's vlaggenschip is deze 'Le Nicchie', en wat een wijn is dit! Menige Barolo krijgt hiervan het schaamrood op de kaken; zo complex en indrukwekkend kan Barbera zijn. De 'Gambero Rosso',  dè Italiaanse wijngids voor kwaliteitswijnen bedeelt Le Nicchie met drie bekertjes, de hoogste onderscheiding.

Deze Le Nicchie kunt u nu voordelig kopen in onze webwinkel!
 

Makkelijk gegarandeerd goede Barbera bestellen bij Wijnservices.nl, één van de beste wijn- en wijndomein kenners van Nederland, Hein Post, staat hiervoor garant!

 


 

 

 

Productkenmerken La Gironda Le Nicchie - Barbera d Asti Superiore - Als Barolo

Fabrikant:
La Gironda
Artikelnummer:
gir02
Kleur:
Rood
Land:
Italie
Regio:
Piemonte
Druivensoort:
Barbera
Inhoud (in L):
0.75
Je koopt er:
11
Je krijgt er:
12
Oogstjaar:
2013
Houdbaar t/m:
2023
Prijswinnaar:
Gambero Rosso 3 bekers
Kurk/Dop:
kurk
Drinktemperatuur:
16
Alcoholpercentage:
14
Classificatie:
DOC Barbera Asti
Smaaktype:
rijk&houttonen
Drinkenbij:
Pastagerechten
Producent:
La Gironda
Wijntip:
Rundvlees
Wijnmoment:
Diner
Klanten zeggen:
Als goede Barolo!

Recent bekeken