Wijn cadeau Hip Wit+Rood Pinot Grigio + Sangiovese Dal Cero

fris&rijk
Italie
PinotGrigioSangiovese
Natuurlijk gemaakt

Bestel 11 flessen en krijg er 12!

€ 29,50

Omschrijving Wijn cadeau Hip Wit+Rood Pinot Grigio + Sangiovese Dal Cero

Wijncadeau in chique houten wijnkistje Wit+Rood. Pinot Grigio en Toscana. 

Wijn

Favoriete wijn van Francesca dal Cero. Ze is het jonge gezicht van dit familie domein. Deze witte Pinot Grigio is een fantastische zachtfruitige frisse Italiaanse wijn, glanzend wit goud van kleur. Veel frisser en opwekkender dan de Franse Pinot gris, die vaak te zwoel wordt. Maar wel met het mysterieuze, rijke, dat ook de Pinot Gris kenmerkt. Je ruikt bloemen en vers wit fruit als peer en banaan. Je proeft amandel tonen en fris, wit fruit. Lang, sappig, rijk, rond en fris van smaak. Veel smaak sensaties. Maar in balans. Dat maakt de wijn zo plezierig, zo zuiver, zo opwekkend. Dal Cero is een domein waarin veel is geïnvesteerd in de kwaliteit. Maar ook veel aandacht voor het karakter van de vulkanische grond en de rijkdom van de Pinot Grigio druif. 

Waarbij

Risotto, wit vlees, zachte kaasjes, in de avond. Witte Pinot Grigio Dal Cero: Wijnranken, vulkanische heuvels en acacia bomen. Ideaal voor veel witte wijn momenten!

De Sangiovese met pasta en rode saus, rood vlees, wit vlees, kaasjes

Domein

We bezochten Francesca dal Cero onlangs en gingen langs de wijnranken. Die staan nabij vriendelijke acacia bomen en bloemen. Bij het proeven bleek deze Pinot Grigio heel veelzijdig. Maar ook ideaal om zomaar te drinken, gewoon als je zin hebt aan een lekkere rijke, droge witte wijn, met iets van amandel en wit fruit. Een ideale wijn voor liefhebbers van witte wijn. Of als je gewoon zin hebt aan een heel lekker, goed gemaakt glas geurige, frisse smaakvolle wijn. Een Pinot Grigio die fris, zuiver en heel lekker is. En wat een lekkere lange smaak! Deze wijn moet je een keer proberen. Bestellen dus, jouw garantie: hier krijg je geen spijt van. Risico: Je bestelt 'm veel vaker...want je vrienden vragen er weer om.

De familie heeft ook een domein in Cortina, Toscane. Hier komt de rode wijn (Sangiovese en Syrah) en sinds kort de witte Chardonnay vandaan.

acacia

 Foto: Acacia bomen op de vulkanische grond van Dal Cero

 

 

 

 

hoog

 Foto: Eduard Plate met Francesca dal Cero. Kenmerkend zijn de hoge wijnranken en de natuurlijke plant- en  grondbewerking

 

 

 

 

 

 

 

met Francesca

 Foto: Met Francesca Dal Cero, op haar wijndomein in Ronca

 

 

 

 

 

 

 

wijnmakeij

 Foto: Kerngezonde natuurlijke wijngaarden en moderne temperatuur  gecontroleerde opslag maken een puntgave, rijke wijn, heerlijk om te drinken

 

 

 

 

 

Goede Pinot Grigio, witte Italiaanse wijn, bestel je makkelijk online bij Wijnservices.nl

 

 

Productkenmerken Wijn cadeau Hip Wit+Rood Pinot Grigio + Sangiovese Dal Cero

Fabrikant:
Dal Cero
Artikelnummer:
ker003
Kleur:
WitEnRood
Land:
Italie
Regio:
VenetoToscane
Druivensoort:
PinotGrigioSangiovese
Inhoud (in L):
0.75
Je koopt er:
11
Je krijgt er:
12
Oogstjaar:
2018
Houdbaar t/m:
2023
Biologisch:
Natuurlijk gemaakt
Kurk/Dop:
kurk
Drinktemperatuur:
10
Alcoholpercentage:
12.5
Classificatie:
IGT
Smaaktype:
fris&rijk
Drinkenbij:
RisottoPasta
Producent:
Dal Cero
Wijntip:
Risotto
Klanten zeggen:
Lekker sappig

Recent bekeken