Italiaanse wijn

Typisch Italiaanse wijn? Negen tips, negen aanbiedingen!

 

1- Naar welke Italiaanse regio? Italië is het enige land ter wereld waar in elke regio wijn verbouwd wordt. Dat is een voordeel, zelfs al je drink je geen wijn. Wijndruiven houden van goed weer. Het weer is dus altijd goed. In het Noorden heb je Gardameer, Piemonte, Veneto. Het is er groener. In het midden heb je Toscane, Abruzzen en de Marche. Het kan er warm zijn, maar in de bergen kan het in de nacht lekker afkoelen. Zuidelijk is Sicilië een aanrader. Vriendelijke bevolking, prachtige steden en een heerlijke kust. Wat te denken van de hoge, nog werkende Etna vulkaan? De wijn groeit snel in kwaliteit.

2- Hoe proef je Italiaanse wijn? Neem een wit papiertje mee om de kleur te bekijken. Als je ruikt, neus boven het glas houden. Koop altijd 1 a 2 flesjes wijn, en vraag ook om de goedkopere wijn te proeven. Als de goedkoopste wijn niet lekker is, deugt de dure wijn meestal ook niet.

3- Zoek je typisch Italiaanse wijn? Dan volgen hier 9 Italiaanse wijn tips. Door op de wijn te klikken zie je informatie over de wijn smaak, wijn waarbij drinken en wijn domein.

Witte Italiaanse wijn, alle drie zijn ze droog

Parini Catarratto Chardonnay,  € 4,95, nu € 4,45, Siciliaans, verrassend smaakvol, tropische fruit, mineraal, frisje

Zenato Bianco di Custoza, € 5,95, nu € 5,45, Gardameer, frisse, plezierige wijn, met verrassende rijkdom

Barone Cornacchia,  € 8,95, nu € 7,95 Abruzzen, fris, biologisch, crispy, witte bloemen, mineraal, veel smaak

Rode Italiaanse wijn

Parini Nero d' Avola, € 4,95, nu € 4,45 Siciliaans, kersig, fris, schoon, donker fruit, intens robijn rood

Icona Sangiovese, € 7,25, nu € 6,75, soepele volle smaak, aardbeien, kers, wat cederhout, fair trade wijn

Barone Cormacchia Montepulciano, € 8,95, nu € 7,95, biologisch, volle smaak, frisse afdronk, verveelt nooit, heerlijk

Italiaanse rosé wijn

Dal Cero Ramato, € 9,45, nu € 8,95 rosé in de overtreffende trap, gave blush rosé, veel smaak, fris, botertje

Montecchiesi Rosato Sangiovese, € 7,95,  nu € 6,95 Toscaans, sappige, milddroge Italiaanse rosé, rood fruitje, intens

Cielo 9 , € 4,75, nu € 3,99 heerlijke frizzante rosé, light, weinig caloriën, evenveel als glas appelsap (Weightwatchers)

 

 

 

 

Italiaanse wijn 

Italië is uniek als het om wijn gaat: Er is geen gebied zonder wijn. Het aanbod Italiaanse wijn is heel groot. Maar Wijnservices.nl selecteerde de beste Italiaanse wijn voor je. En altijd wijn tegen een scherpe prijs die ver boven de middelmaat uitsteekt! Witte wijn, rode wijn en rosé.Je treft bij Wijnservices een compleet assortiment Italiaanse wijn. Je kunt kiezen uit een fantastische huiswijn, de Solandia Parini, slechts 4,25 per fles, en (als overproductie, zou normaal onder de naam Rapitala 7 a 8 euro kosten) afkomstig van het gerenommeerde domein Rapitala. Maar heerlijk zijn bijvoorbeeld ook de Noord Italiaanse natuurlijke wijnen van Tacchino, bijvoorbeeld de Barbera (7,95). met heerlijk zuiver fruit.

Neem een kijkje bij Italiaanse wijn uit je favorie gebieden, van Noord naar Zuid bijvoorbeeld de wijnen uit Piemonte, Veneto, Alto AdigeAbruzzen en Toscane tot Sicilië.

Een overzicht van alle wijngebieden zie je hier.

 

 

itafoto