Rosé Spumante Il Follo. Glera, met 15% Cabernet Sauvignon

verfijnd&vriendelijk
Italie
Glera
Minimale afname: 6

Bestel 11 flessen en krijg er 12!

€ 8,90

Omschrijving Rosé Spumante Il Follo. Glera, met 15% Cabernet Sauvignon

IL FOLLO SPUMANTE: EEN HEERLIJK DROGE FRUITIGE ROSÉ SPUMANTE UIT DE STIJLE BEROEMDE CARTIZZE HEUVELS VAN VALDOBBIADENE, ZEER HOGE KWALITEIT VOOR JE GELD

Bij deze rosé prosecco worden voor 85% de Glera (lProsecco-) druiven gebruikt (85% Glera). Met een kleine toevoeging van rosé Cabernet Sauvignon en via de methode Charmat (cuve close) wordt hier een top produkt gemaakt door het familiebedrijf Il Follo. Mooi droog, goed verteerbaar en fijne bubbels. Een feestelijk aperitief!

IL FOLLO: EEN VAN DE WEINIGE PROSECCO PRODUCENTEN MET EIGEN PRODUCTIE

Il Follo, gelegen op de beroemde Cartizze heuvels in Valdobbiadene  is één van de weinige Prosecco domeinen die werken met hun eigen druiven. Hun kenmerk: Hoge kwaliteit, spatzuiver, en heel vriendelijk. Een heerlijk smakende, schitterend gekleurde, droge, frisse Prosecco.

AGRITURISMO MET ONTBIJT IN VOORMALIGE WIJNSCHUUR

Broer en zus Luca en Maria Follador zijn de 4e generatie eigenaren van een mooi typisch Prosecco domein. Ze kiezen voor kwaliteit en toegankelijkheid. "Prosecco is iets heel anders dan Champagne", zegt Luca Follador. Vriendelijker, vlotter, minder pretenties. Broer en zus Follador zijn net als hun Prosecco: Toegankelijk, direct, zonder poeha.

UITSTAPJE NAAR VENETIE

Het domein heeft ook een plezierige bed&breakfast, met 4 appartementen. Je ontbijt in de mooi opgeknapte oude schuur, waar vroeger de Prosecco gemaakt werd en waar het domein in 1960 begon. Een ideale locatie voor een uitstapje naar Treviso en Venetie (Trein nemen in Treviso, makkelijk parkeren op het stationsterrein) en om te genieten van de rust, vriendelijkheid en culinaire genoegens -zowel top pizza's als rijke, smaakvolle plattelandskeuken-  in dit weinig toeristische, schitterende Prosecco gebied. 

ff

glas

Productkenmerken Rosé Spumante Il Follo. Glera, met 15% Cabernet Sauvignon

Fabrikant:
Il Follo
Artikelnummer:
223
Kleur:
rosé
Land:
Italie
Regio:
Treviso
Druivensoort:
15% rosé cabernet sauvignon
Inhoud (in L):
0.75
Je koopt er:
11
Je krijgt er:
12
Oogstjaar:
2013
Houdbaar t/m:
2017
Kurk/Dop:
kurk
Drinktemperatuur:
8
Alcoholpercentage:
11.5
Classificatie:
vino spumante rosato
Smaaktype:
verfijnd&vriendelijk
Drinkenbij:
risotto
Producent:
Il Follo
Wijntip:
Secretaressedag!
Wijnmoment:
Iets bijzonders
Klanten zeggen:
Verfijnd&vriendelijk&droog

Recent bekeken