Wijn, Giro d'Italia en Moederdag

Wat hebben de Giro d'Italia en Moederdag met elkaar te maken? Heel veel! Dit jaar start de roze caravaan in Gelderland. Om er dan 3 dagen te blijven. Met een tijdrit in Apeldoorn, een ronde door de Veluwe en Nijmegen en de etappe Nijmegen, Achterhoek, Arnhem. De Giro karavaan is door haar kleuren en gevoel voor design kleurig. 

Eten, lekkere wijn, kleding en prachtige auto's horen er bij. Je zult het merken als je gaat kijken. De Giro laat zich vergelijken met een bewuste, vrouwelijke vrouw. Een vrouw anno nu! Niet voor niets wordt wielrennen ook snel populairder bij vrouwen. Fietsen en fietskleding passen zich aan. Met mooiere modellen en leukere kleuren. In de Giro in Gelderland zul je het samen zien vallen. 

Vrouwen, fietsen en wijn

Het is bijna geen toeval dat het op de derde etappe dag, de koers van Nijmegen via de Achterhoek naar Arnhem, ook Moederdag is. De moeder is in Italië ook belangrijk. En haar rol verandert. Omdat vrouwen wat makkelijker hun talen spreken, wat makkelijker schakelen en het eigenlijk ook beter doen in het onderwijs zie je dit ook terug in de wijn. Met steeds meer vrouwelijke eigenaren, wijnmaaksters en vrouwen die de wijnhandel doen. Hier zie je een paar van die gave rode wijnen.

Waar mannen op vallen

We hebben speciaal voor de Giro èn Moederdag een proefdoos gemaakt met drie van die typisch vrouwelijke wijnen. Met de lichte calorie arme frizzante Cielo 9, de frivole blush rosé Cielo en de ongelooflijk lekkere, rijke zeer vrouwelijke Dal Cero Pinot Grigio. Maar dan wel zo vrouwelijk dat mannen er ook als een blok voor vallen.

(C) Eduard Plate

Giro en Moederdag