Champagne kopen

Op zoek naar een voortreffelijke champagne voor speciale aangelegenheden zoals bij de jaarwisseling, jubileum, huwelijk of geboorte? Kies dan voor de champagne van Wijnservices. Champagne is een mousserende wijn oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk.

Champagne smaken

Voordat u champagne koopt is het belangrijk te weten in welke smaken champagne beschikbaar is. Champagne is verkrijgbaar in verschillende smaaksoorten, met elk een uniek karakter. Door de toevoeging van suiker, kunnen de verschillende soorten champagne van elkaar worden onderscheiden. Zo kan een keuze gemaakt worden uit:

• Brut
Meest gangbare champagne

• Extra Sec
Compromis tussen zoet en droog

• Demi-Sec
Liefhebbers van zoete champagne

• Doux
Liefhebbers van extra zoete champagne

Champagne wordt veelal gedronken tijdens recepties, maar is ook uiterst geschikt als aperitief tijdens het voorgerecht of tijdens het dessert en na het diner. De smaken van champagne komen onder andere goed tot hun recht bij de verschillende schelpdieren, waaronder oesters één van de grote favorieten is. 

Champagne openen en drinken

Voordat de champagne klaar is om te drinken, dient allereerst het ijzerdraadje vrij en los te worden gemaakt van de kruk. Houdt de fles hierbij schuin en draai de fles met een hand rond de andere hand en houdt de kurk vast. Laat hem met een zachte plop openen. De champagne dient te worden gekoeld op een temperatuur tussen 6 en 9˚.

Champagne kopen

Online champagne of wijn kopen? Dan kan heel gemakkelijk. Wijnservices levert unieke champagne aan zowel voor de zakelijke als particuliere klant. Hier kunt u een keuze maken uit verschillende soorten kwaliteit champagnes. Deze kwaliteit kan gewaarborgd worden door het feit dat Wijnservices beschikt over een professioneel netwerk van uitstekende wijndomeinen wereldwijd. Wanneer u vandaag nog een fles bij Wijnservices koopt, kunt u deze al binnen enkele dagen in huis verwachten. Voor een bestelling van een waarde van minimaal 100,- geldt een gratis verzending.

Koop champagne voor elke gelegenheid bij Wijnservices