Cotes Ventoux Ch.Pesquié, "Quintessence"Rhone 94Parker Pts

stevig&houttonen
Frankrijk
80% syrah

€ 19,90

Omschrijving Cotes Ventoux Ch.Pesquié, "Quintessence"Rhone 94Parker Pts

Zo'n mooie wijn maakten Edith en Paul Chaudiniere nog niet eerder. Puur, verfijnd, frisse fruiten, rijk. Met 92 punten bij Wine Advocate Robert Parker. Opgegroeid en gemaakt in de schitterende omgeving van Mormoiron, de Rhone en Provence komen smaakvol en idyllisch samen, vlak onder de Mont Ventoux.

One of the best wines made by Edith and Paul Chaudiniere. Pure, tastefull, fresh fruits and unforgettable richness. Maybe the nr 1 Mont Ventoux wine, year after year. Makes your dinner outstanding.

La Quintessence van de jaargang 2012 is een zeer geslaagd jaar. Deze rode wijn is een assemblage van 80% syrah en 20% grenache. Proef hoe een Rhone wijn smaakvol en subtiel kan zijn. Bloemen, blauw en zwart fruit, geuren van de Garrique. Blijft bovendien fris en jeugdig smaken. Wonderlijk!
Van Robert Parker, het Amerikaanse wijnorakel, krijgt de wijn 93 punten (van de ultieme 100)!  Volkomen terecht. Dit is vol, rijp, maar ook koel en elegant, met heel veel schakeringen en een enorme lengte. Chateauneuf-du-Pape stijl, maar dan van het allerhoogste niveau.Bijna ondoorzichtig zwart-rood in de kleur. Bedwelmende neus met donker fruit van bramen,bosbessen en kruiden. Er is ook iets van rook, leer, acacia en zelfs eucalyptus te bespeuren. De smaak is mondvullend met prachtig fruit, sap en stevige ronde tannines en fijne zuren. Deze grote wijn verdient ook een topgerecht. Dat betekent vooral eersteklas ingrediënten: geroosterd vlees van wild zwijn, haas, ree; ossenhaas, rib-eye, entrecôte bereid met knoflook, olijfolie en provençaalse kruiden. La Quintessence van Pesquié maakt van uw diner een onvergetelijke ervaring! 
Van Robert Parker, het Amerikaanse wijnorakel, krijgt de wijn 94 punten (van de ultieme 100)!  Volkomen terecht. Dit is vol, rijp, maar ook koel en elegant, met heel veel schakeringen en een enorme lengte. Chateauneuf-du-Pape stijl, maar dan van het allerhoogste niveau.
 

BIJNA ONDOORZICHTIG ZWARTE KLEUR

De Ch.Pesquié, "Quintessence" is bijna ondoorzichtig zwart-rood in de kleur. Bedwelmende neus met donker fruit van bramen,bosbessen en kruiden. Er is ook iets van rook, leer, acacia en zelfs eucalyptus te bespeuren. De smaak van de wijn is mondvullend met prachtig fruit, sap en stevige ronde tannines en fijne zuren.
 

QUINTESSENCE MAAKT VAN DINER ONVERGETELIJKE ERVARING

Deze grote wijn verdient ook een topgerecht. Dat betekent dat de wijn vooral geschikt is bij eersteklas ingrediënten: geroosterd vlees van wild zwijn, haas, ree; ossenhaas, rib-eye, entrecôte bereid met knoflook, olijfolie en provençaalse kruiden. La Quintessence van Pesquié maakt van uw diner een onvergetelijke ervaring! 
 
VENTOUX
 

 

Productkenmerken Cotes Ventoux Ch.Pesquié, "Quintessence"Rhone 94Parker Pts

Fabrikant:
Edith en Paul Chaudiere
Artikelnummer:
pes02
Kleur:
Rood
Land:
Frankrijk
Regio:
Ventoux
Druivensoort:
20% grenache
Inhoud (in L):
0.75
Oogstjaar:
2012
Houdbaar t/m:
2024
Kurk/Dop:
kurk
Drinktemperatuur:
16
Alcoholpercentage:
15
Classificatie:
ac cotes du ventoux
Smaaktype:
stevig&houttonen
Drinkenbij:
provencaalse kruiden
Producent:
Chateau Pesquié
Wijntip:
Genietmomenten
Wijnmoment:
Iets exclusiefs
Klanten zeggen:
Rijk en subtiel

Recent bekeken