Café wijn

Voor alle zekerheid hou ik het in een café vaak op een biertje. Daar zijn ze goed in. Bijna altijd kun je je favoriet uitkiezen als je geen zin hebt aan het gewone massa biertje. Bierliefhebbers drinken tenslotte niet zomaar iets!

Sauvignon Blanc of Chardonnay?

Toch hadden we laatst op een zonnige zondagmiddag zin in een geurig wit wijntje. "Wilt u Sauvignon Blanc of Chardonnay?", vroeg het meisje op het Amsterdamse terras aan de Utrechtse Straat. Kies in Amsterdam nooit de Sauvignon Blanc café wijn! Die is veel te populair en daarom vaak wrang met iets van een Kruidvat vitamine C pilletje. Afblijven!

"Maar de Chardonnay heb ik zo onderhand wel genoeg gehad", zeggen veel vrienden. Daar hebben ze een punt. En die populaire Chardonnay levert vaak óók al jammige, saaie massa wijn op, die veel te veel Australische, Zuid Afrikaanse of Chileense of Zuid Franse zon heeft gehad.

Proefdoos lekkere Grand Café wijn

Je kunt nog wel vragen waar die café Chardonnay vandaan komt. Soms als ze uit Zuid Frankrijk komen en van een domein zijn wil het nog wel eens meevallen. Er is daar veel werk gemaakt van de cépage wijn. Dat is wijn gemaakt van één druif, met een hoge kwaliteit. Ook zijn er Siciliaanse en Spaanse domeinen die verrassend goede wijn voor elke dag maken.

Er is dus wel lekkere café wijn. Alleen hebben de meeste café's die niet. We hebben die lekkere café wijn -van twee wijnboeren, Siciliaans en Spaans- voor je in de leuke Grand Café Proefdoos gedaan. Met 3x Chardonnay en 3x Sauvignon Blanc, 3x Tempranillo en 3x Nero d'Avola.Wees dus als een bierliefhebber: Drink niet zomaar wat, kies wat je lekker vindt!

Dat kan je nu. En nog extra voordelig ook. Wil je ze proeven? Ze zitten in de Grand Café Proefdoos. Nu van 59,50 voor 49 euro.https://wijnservices.nl/proefdoos-grand-cafe-twaalf-fles-r…/

Moraal: Wees als een bierliefhebber. En drink wat je lekker vindt. Ook als het café wijn is!

(C) Eduard Plate

Proefdoos Grand Café