Winter Wijn Idee

Winter Wijn Idee

Buiten wintert het. Dan heb je zin aan andere wijn dan bijvoorbeeld in de zomer. De winter is ook de tijd om plannen te maken. Voor later in het jaar, voor een uitstapje, om dingen te doen.

Er zijn bijvoorbeeld clubjes van wijnliefhebbers. Soms doen we daar wijnproeverijen voor. Welke wijn heeft de voorkeur in de winter? We merken dat er meer behoefte is aan wat vollere rode wijn. 

Wat is dan lekkere Winter Wijn?We he bben er paar gevonden. De Cabernet Sauvignon (een soort romige Bordeaux) en de Merlot van Paul Mas. En de fantastische volfruitige Noord Italiaanse Valpolicella en de volle, frisse, sappige, rijke Ripasso met  lichte houttonen van het Italiaanse familie domein Dal Cero. 

We merken dat het leuk is om samen wijn te bestellen. Dan kun je elkaars ervaring delen. Een kleine Thuisproeverij doen. 

Zo bedachten we "de 60 flessen vrienden". Als je 60 flessen wijn van een bepaalde soort bestelt, kunnen wij ze goedkoper vervoeren. Dat voordeel krijg je als samen bestel club terug. We maakten afspraken met wijndomeinen. Het eerste domein waarmee we de 60 flessen actie doen is Paul Mas, uit Pézenas, Zuid Frankrijk. 

Het is een toonaangevend domein, dat de fijne klasse en kwaliteit van Frankrijk en fruitigheid van Autralië heeft verenigd. Dus fruitige, toegankelijk wijn in de typisch Franse stijl. Een Cabernet Sauvignon en een Merlot in de stijl van Bordeaux, een Syrah in de stijl van de Noordelijke Rhone. 

En de Valpolicella en de Ripasso? Daar hebben we 5=6 van gemaakt. Als je er daar 5 van bestelt, dan krijg je de 6e fles er automatisch gratis bij! 

Zo wordt de winter extra gezellig.

(c) Eduard Plate