Welke Wijn Kies Je Bij Slecht Weer

"Welke wijn kies je eigenlijk bij slecht weer?" Als de zon schijnt en het is warm, dan lokt de rosé. Maar als de regen koud tegen de ramen tikt? Ik kies dan altijd voor een krachtige wijn met finesse en een lange smaak. Meestal rood, maar toch ook wel wit. 

Witte wijn voor bij slecht weer zijn smaakvolle witte wijnen, bijvoorbeeld met abrikoos, krachtige bloemen en mineraligheid in de smaak. Een beetje Chardonnay achtig. Zoals Cotémas Blanc Méditerrannée, La Villette Chardonnay of natuurlijk de Italiaanse Pinot Grigio, bijvoorbeeld de Pinot Grigio van Dal Cero. Stuk voor stuk witte wijn die slecht weer aan kan!

In rood denk je dan aan wijn met volheid, met een zekere kracht. En voldoende (donker) fruit voor een knipoog naar de zon! Bijvoorbeeld de OVG uit Aragon, of de zachtfruitige, kruidige Zuid Italiaanse Luccarelli. Prachtig voor bij koud weer zijn natuurlijk ook de volle Noord Italiaanse rode wijnen, zoals van Zenato de Valpolicella of de prachtige Ripassa. Maar net zo lekker bij koud weer is ook een goede Merlot, zoals de Merlot Paul Mas.

We hebben 7 lekkere rode wijnen en 3 volsappige witte wijnen voor je op een op een rij gezet!

En toch hoop ik dat de zon snel doorbreekt! Maar dan smaakt een Pinot Grigio, een CotéMas of de Valpolicella overigens ook zo lekker...

(c) Eduard Plate

 

Franse Witte Wijn