Zwanger

Eerlijk gezegd ben ik geen specialist in alcoholvrije wijn. In de loop van de tijd proefden we echter regelmatig wijn zonder alcohol. En meestal was dat een tegenvaller. Je proeft geen wijn, maar een soort druivensap waar niemand op zit te wachten, en wij al helemaal niet. 

Tot we aanliepen tegen de Vini Vici. Eerlijk is eerlijk, deze wijn smaakt echt naar wijn. De Chardonnay is bijvoorbeeld echt een droge witte wijn, en smaakt naar Chardonnay

Er kwamen verzoeken van klanten die onze site leuk vonden, maar geen alcohol wilden drinken. "Is er geen 100% alcohol vrije wijn, zodat we het toch, ondanks ons geloof, eens kunnen proeven?", was hun vraag. Tot nu toe hadden we geen geschikt product om ze een goed smaak idee te geven. Nu wel! We besloten de wijn van Vini Vici op onze site te plaatsen.

Is het wijn voor mensen met een bepaalde geloofsovertuiging? Niet persé!

Het leverde prachtige verhalen op! Er kwam een bestelling van de gemeente Zwijndrecht voor de alcoholvrije rosé bubbels. Waarom rosé? Ze bleken de Olympische sporters te gaan huldigen, en daar hoorde een feestelijke bubbel bij. Maar die moest alcoholvrij zijn èn lekker als frisse, sportieve champagne smaken!

Is het dus een wijn voor sporters? Niet persé!

Een goede klant bestelde de alcoholvrije Chardonnay. "Nee die alcoholvrije wijn drink ik zelf niet, ik ga voor de Vermentino di Sardegna", vertelde René. Trots ging hij verder: "Maar mijn dochter is in verwachting en houdt van witte wijn!" Zo blijken er ook tijdelijke klanten voor de alcoholvrije wijn te zijn.

Het zwangert op onze site van alcoholvrije wijn. Voor een bont gezelschap. We gaan zelf toch ook maar weer eens een flesje proberen. Het is weer eens wat anders! 

(c) Eduard Plate

 

huldiging olympische sporters in zwijndrecht