Proefdoos Italiaanse Rosé 2x Ramato, 2x Blush, 2x Aglianico

DrieSoorten
Italië
PinotGrigio
Minimale afname: 1

€ 43,60 € 39,00

Omschrijving Proefdoos Italiaanse Rosé 2x Ramato, 2x Blush, 2x Aglianico

Proefdoos Italiaanse Rosé: Met 2x Cielo Blush (vriendelijk), 2x Ramato Rosé (rijk) en 2x Rosé Agliatico (krachtig). Alle drie heerlijk, alle drie met hun eigen karakter. 

Wijn Smaak

De Cielo Blush (5,45), Noord Italiaans (Montorso, nabij Venetie) gemaakt van de Merlot, is sappig, vriendelijk en zonnig, maar van hoge kwaliteit. Zuivere fruitige smaak. Aperitief, kleine hapjes, zalm.

De Dal Cero Ramato Rosé (9,45), Noord Italiaans (Soave), is gemaakt van de Pinot Grigio, door kort schilcontact is de lichte koper kleur ontstaan. Ramato (Italiaans voor de licht witroze koper kleur)  staat voor blush met extra kwaliteit. Een fris smaakfestival, heel rijk en intens. Een rosé voor bij hapjes maar ook bij maaltijden met groentenschotels, vis, wit vlees.Of risotto en pasta met zalm.

De Pipoli Agliatico Rosé (6,90) komt helemaal uit het Italiaanse Zuiden, in het vulkanische gebied oostelijk van Napels. Donkerder van kleur, met een krachtige, maar zonnige smaak. Mineraliteit en fruit. Bij kaasjes, pizza, pasta.

Wijn Domeinen

Drie domeinen van hoge kwaliteit, met hele goede prijs kwaliteit prestaties. Cielo is een familie samenwerking van boeren uit Montorso. Dal Cero is een ambitieus wijndomein in Soave en Toscane en het Zuid Italliaanse Pipoli let sterk op het regionale karakter.

Wijn Waarbij

De Cielo gaat goed samen met kleine hapjes, net als de beide anderen, maar de Dal Cero Ramato doet het goed bij risotto, de rosé Agliatico bij pasta en pizza.

 

 

 

Productkenmerken Proefdoos Italiaanse Rosé 2x Ramato, 2x Blush, 2x Aglianico

Fabrikant:
Dal Cero Cielo Pipoli
Artikelnummer:
RPD001
Kleur:
Rosé
Land:
Italië
Regio:
Drie regio's
Druivensoort:
Aglianico
Oogstjaar:
2018
Houdbaar t/m:
2022
Kurk/Dop:
Dop
Drinktemperatuur:
8
Alcoholpercentage:
13
Classificatie:
IGP
Smaaktype:
DrieSoorten
Drinkenbij:
Hapjes
Producent:
Pipopi
Wijntip:
Aperitief
Wijnmoment:
Zonnige dag
Klanten zeggen:
Lekkere rosé!

Recent bekeken